Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    2021 ARALIK AYINDA YAPILACAK AÇIK GÖRÜŞTE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU ZİYARETLERİNDE UYULMASI GEREKLİ ŞARTLAR VE GEREKEN KURALLAR
    30.11.2021

    2021 ARALIK AYINDA YAPILACAK AÇIK GÖRÜŞTE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU ZİYARETLERİNDE UYULMASI 
    GEREKLİ ŞARTLAR VE GEREKEN KURALLAR

     

          Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'te belirlenen kurallar ile Sağlık Bakanlığı'nın tavsiye kararları doğrultusunda; 1-31 Aralık 2021 tarihleri arasında anılan Yönetmelik'in 9 uncu ve 14 uncu maddesinde belirtilen ( eşi, anne, babası, büyükanne ve büyükbabası, çocuğu, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kayınbiraderi, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınvalidesinin annesi ve babası, kayınpederinin anne ve babası, eşinin başkasından olma çocuğu, büyükanne ve büyük babasının anne ve babaları, torun çocuğu, kardeş çocuğu, eşi, amcası, halası, dayısı, teyzesi ve bunların eşleri ile vasisi ve kayyımıyla, üç kişilik arkadaş listesinde bulunan kişilerden ) iki yakını ve 18 yaşını doldurmamış çocukları ile iki kez kapalı ve bir kez açık görüş yaptırılması, Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından hükümlü ( eşi, çocukları, torunları, torunlarının çocukları, annesi, babası, büyükannesi, büyükbabası, büyükannesi ve büyükbabasının anne ve babaları, kardeşleri , vasisi) iki yakını ve 18 yaşını doldurmamış çocukları ile bir kez kapalı ve bir kez açık görüş yaptırılması," şeklinde belirtilmiştir. Hükümlü ve tutukların koğuşlara göre kurumca belirlenen ek listede bulunan  çizelgeye göre ziyaretlerin yapılması uygun görülmüştür. 
     

    Bu itibarla;


    1-Hükümlü ve tutukluların koğuşlara göre kurumca belirlenen ek listede bulunan çizelgede belirtilen gün ve saatlerinde iki yakını ve 18 yaşını doldurmamış çocukları ile iki kez kapalı ve bir kez açık görüş yaptırılacaktır.


    2-Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından hükümlülerin iki yakını ve 18 yaşını doldurmamış çocukları ile  bir kez kapalı ve bir kez açık görüş yaptırılacaktır.

    3- Açık görüş hakkını kullanmayan ya da kullanmak isteyen hükümlü ve tutukluların dilekçe ile müracaat etmeleri halinde kendi gün ve saatlerinde iki yakını ve 18 yaşını doldurmamış çocukları ile  üçüncü kez kapalı görüş yaptırılacaktır.


    4- Kapalı görüş süresi, yarım saatten az, bir buçuk saatten fazla olmayacak şekilde yaptırılacaktır.


    5- Açık görüş süresi 30 dakika olarak yaptırılacaktır.


    6- Ceza İnfaz Kurumu girişlerinde kalabalık ortamlar oluşmaması için ziyaretçilerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. 


    7- Açık görüş için gelen ziyaretçilerin kuruma kabul işlemleri sırasında oluşması muhtemel kalabalıklaşmaya bağlı olarak sosyal mesafenin ihlal edilmesinin engellenmesi için ziyaretçilerin durmaları gereken 1,5 metre aralıklarla hazırlanan şeritlere riayet etmeleri gerekmektedir.


    8- Görüşe gelen ziyaretçilerin ateş ölçümü yapılacağından dolayı bu noktada gereken kolaylığı sağlamaları gerekmektedir.


    9- Görüşe gelen ziyaretçilerin maske ve eldiven kullanması zorunludur.


    10-Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin görüş yapabilmesi için önerilen aşılama şemasını tamamlamış olması ve son 180 gün içerisinde hastalığı geçirmiş olması veya son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucuna sahip olması gerekmektedir.


    11- 6-12 yaş arası çocuklardan son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucu istenmesi gerekmektedir.


    12- 6 yaş altı çocuklardan PCR testi istenmesine gerek bulunmamaktadır.

    13-Hükümlü ve tutukluların Sağlık Bakanlığı COVID-19 Temaslı Takibi ve Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde belirtilen önerilen aşı şemasını tamamlayan kişiler ile son 180 gün içerisinde hastalığı geçiren kişilerin açık görüşlerine izin verilecektir.


    14- Hükümlü ve tutukluların ziyaret mahalline yiyecek, içecek ve gıda maddeleri getirmeleri yasaktır.


    15-Hükümlü ve tutuklulara ziyarete gelen yakınlarının mutlak suretle hes kodunun ziyaretçi kabul birimine beyan etmeleri ve hes kodu temin edilen kişilerin hes kodu temini sonrası içeri alınması gerekmektedir. hes kodu sorgu sonucu risk taşıyan kişilerin hakları saklı kalmak üzere ceza infaz kurumu müdürlüğü'ne alınmayacaktır.


    16- Bu talimatlar 01/12/2021-31/12/2021 tarihleri arasında geçerlidir. 30/11/2021
     

    Adres

    Adres Banvit Arkası Ömerli Köyü Yolu Üzeri Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Bandırma / BALIKESİR

    Telefon

    0266 733 84 61 - 62- 63

    0266 733 84 67

    E-Posta

    bandirma.1ttcikisaretadalet.gov.tr